ACUM:
12.00
Radiojurnal

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Oktoberfest, pe 1 septembrie

Publicat: marți, 30 August 2022 , ora 14.44
Cel mai mare festival al berii din afara Germaniei debutează anul acesta pe 1 septembrie, pe locul fostului stadion municipal din Bartolomeu.

Ediția cu numărul 13 a Oktoberfest Brașov vine cu o bere special creată pentru acest eveniment - Malzbier, trupe bavareze care vin în premieră în România, dar și artiști locali și naționali, plus un cort de 4.000 de metri pătrați, decorat în culorile Bavariei, alb și albastru.

Startul celor 11 zile de voie bună este programat joi la ora 17 în centrul Brașovului. Din fața primărie va pleca un alai al carelor alegorice iar drumul este deschis de fanfara Oktoberfest venită tocmai de la Munchen iar odată ce caravana ajunge locul special amenajat din Bartolomeu primarul va da cep unui butoi de bere ceea ceva da startul distracției.

Special pentru acest evenimet a fost creată și o nouă bere, Malzbier, de către specialiștii fabricii de bere din Brașov ca de obicei cei mai căutați vor fi cârnații cu cașcaval, leber sau picanți, lungi de 30 de centimetrii care vin serviți în baghete proaspete și cu mult muștar.

După cum spun organizatorii Oktoberfest nu este numai despre bere ci este și despre prietenie și socializare așadar au instalat și un mare parc de distracție pentru copii de toate vârstele. Au fost amenajate peste 4500 de locuri atât în cort cât și pe cele 4 terase exteriore și au fost pregătiți peste 1500 de hectolitri de Bere.

Noutatea de anul acesta este dozatorul automat de bere, un robot ce poate să umple 6 halbe de un litru în 20 de secunde ceea ce se traduce în 2000 de litri de bere pe oră.

Pe șcenă urcă în fiecare seară mai multe formații atât nemțești cât și românești iar în ultima zi de festival vor fi decernate premiile Miss Oktoberfest și Regele berii. Prețurile la bere au crescut cu un leu față de anul trecut așadar cel mai ieftin pahar va costa 6 lei. Organizatorii se așteaptă la peste un sfert de milion de vizitatori în cele 11 zile de festival.

Ca de obicei, în prima zi a Oktoberfest parada carelor alegorice va străbate orașul în sunet de fanfară, joi, 1 septembrie, începând cu ora 17.00. Ca în fiecare an, la finalul festivalului, unchiul Hans va decerna premiile Miss Oktoberfest, Miss Heidi, Miss Popularitate și Regele Berii.

Programul complet și toate detaliile le puteți găsi pe pagina de internet oktoberfestromania.ro.

Nucu Jalea