ACUM:
12.10
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
13.00
Buletin de știri
Apoi:
13.03
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Din groapă de gunoi, obiectiv turistic – microcanionul de bazalt de la Hoghiz

Publicat: duminică, 28 August 2022 , ora 13.06
Sursa foto: Facebook / Asociația VOCE
Sursa foto: Facebook / Asociația VOCE

Județul Brașov își completează oferta turistică cu un nou obiectiv – traseul de vizitare a microcanionului de bazalt de la Hoghiz.

Acesta este deschis, oficial, din această după amiază, iar brașovenilor și turiștilor care vor ajunge aici li se promite o oază de liniște și răcoare.

Microcanionul este cunoscut de mulți ani de localnici drept groapă de gunoi, dar cei care l-au scos la lumină sunt membrii Asociației Viitor și Oportunitate pentru Cultură și Educație (VOCE).

Traseul nu a fost folosit niciodată, după cum ne-a povestit președinta Asociației VOCE, Bănică Kinga Emeșe:

“În luna martie a acestui an am făcut o ecologizare în jurul cascadei din Hoghiz, care era plină de deșeuri, locul fiind denumit chiar «groapa de gunoi a satului». Ne-am gândit că ar fi foarte bine și benefic pentru comunitatea noastră să aducem la viață acest loc. Așadar, am scris un proiect la Consiliul Județean Brașov și am și obținut finanțarea. Am ecologizat zona, am tăiat vegetația invazivă care nu a mai fost tăiată de cel puțin 30 de ani. (...) Este un traseu care are aproximativ 900 de metri și se poate vizita de către oricine, bineînțeles, cu încălțăminte potrivită. Se poate vedea cascada, care, de fapt, reprezintă surplusul de apă de la izvorul care alimentează toată zona comunei noastre. Am realizat pentru copii un traseu de escaladă, având în vedere că zona este o zonă plină de grote. Am ales un traseu destul de ușor, pe care orice copil îl poate parcurge cu atenție. Ne-am gândit să facem o mini alee senzorială, pentru copiii cu autism. Am făcut și o zonă de relaxare pentru tineret”.

Traseul de vizitare în microcanionul de bazalt va fi inaugurat în cadrul „Micro Fest Hoghiz”, care începe de la ora 14.00.

Intrarea aici este liberă.

Obiectivul a fost realizat în cadrul proiectului „Tineretul Hoghizului se reîntoarce la natură”, care beneficiază de o susținere financiară în valoare de 20.000 de lei din partea Consiliului Județean Brașov.

Adina Chirvasă