ACUM:
7.03
Bună dimineața Transilvania

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Prima ediție a Festivalului Cepei Roșii, la Mândra, în acest weekend

Publicat: joi, 25 August 2022 , ora 12.48
Sursa foto: Facebook / Primăria Mândra
Sursa foto: Facebook / Primăria Mândra

Comuna Mândra organizează în acest an prima ediția a ”Festivalului Cepei Roșii”.

Pentru că ceapa roșie este vedeta zonei în luna august, iar locuitorii vând leguma la funii, în fața porților, pe DN1, autoritățile din comună au decis ca din acest an să organizeze și un eveniment dedicat acesteia.

Festivalul va avea loc duminică, 28 august, iar pe lângă spectacolele de folclor ale artiștilor locali și naționali, vor avea loc mai multe activități.

Festivalul va începe undeva la ora 9.00 dimineața cu un campionat de fotbal organizat între satele comunei. Fiecare sat al comunei va face o echipă de fotbal și vom organiza Cupa Cepei Roșii. Va fi și un târg cu produse tradiționale. Am vrut să punem în evidență produsele locale de la noi din comună. Se va vinde ceapă, produse tradiționale de oaie, brânză, pastramă, cârnați, dulceață și zacuscă. Mai avem câteva puncte de atracție: Muzeul de Pânze și Povești, plus Casa Dascălului. Avem o familie cu 4 generații de dascăli”, a precizat viceprimarul comunei Mândra, Emil Morar.

Intrarea la festival este liberă.

Sursa foto: Facebook / Primăria Mândra

Ruxandra Stoica