ACUM:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale
Urmează:
20.00
Radiojurnal
Apoi:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Computer tomograf în Spitalul Zărnești

Publicat: miercuri, 24 August 2022 , ora 15.43
Sursa foto: arhivă / radioresita.ro
Sursa foto: arhivă / radioresita.ro

După data de 15 septembrie, pacienții internați în Spitalul Orășenesc Zărnești pot beneficia de investigații de specialitate cu ajutorul computerului tomograf.

Aparatura medicală a fost achiziționată cu fonduri europene în valoare de circa 1,3 milioane de lei.

Managerul spitalului, dr. Xenia Pucheanu, a precizat că au fost obținute toate avizele necesare, iar în perioada următoare va fi încheiat contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, astfel încât de aceste investigații medicale să poată beneficia și pacienții care au bilet de trimitere de la medicul specialist.

Pe de altă parte, conducerea unității sanitare intenționează și câteva modificări de structură în spital.

Așteptăm să primim de la Ministerul Sănătății, am înaintat în luna iunie o solicitare de modificare de structură, ca să transformăm camera de gardă în compartiment primiri urgențe. Fiind spital COVID în anii aceștia de pandemie, am reușit să dotăm spitalul cu aparatura și echipamentele necesare în acest sens. Vrem să mai aducem încă 4 specialități noi în ambulatoriu, dar nu numai, pentru că unele dintre ele o să aibă și paturi de spital, respectiv specialitățile de gastroenterologie și urologie, iar specialitățile de neurologie și dermatologie, doar pe ambulatoriul de specialitate”, a explicat dr. Xenia Pucheanu.

Sursa foto: arhivă / radioresita.ro

Camelia Vlad