ACUM:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale
Urmează:
20.00
Radiojurnal
Apoi:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Județul Brașov, pe locul al doilea în țară după cazurile de trafic de persoane

Publicat: marți, 23 August 2022 , ora 16.37
Sursa foto: arhivă / pixabay.com
Sursa foto: arhivă / pixabay.com

Județul Brașov se află pe locul al doilea în țară, după județul Dolj, la cazuistica traficului de persoane, după cum arată statistica prezentată astăzi în ședința Colegiului Prefectural, de reprezentanții Centrului Regional Brașov al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.

Din cele peste 500 de victime ale traficului de persoane identificate anul trecut, 34 au fost din Brașov.

Galați și București se află pe următoarele poziții în acest clasament.

Astfel, în toată țara au fost lansate mai multe campanii de prevenire a acestui fenomen infracțional.

„Am ținut ca membrii Colegiului Prefectural să fie la curent cu activitatea Centrului Regional Brașov al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane în principal din cauza faptului că județul nostru ocupă locul al doilea în țară ca număr al cazurilor de trafic de persoane înregistrate anul trecut. A combate acest trafic, a informa populația asupra pericolului pe care îl reprezintă și a măsurilor de prevenire nu reprezintă o activitate ușoară și este nevoie de o colaborare eficientă între toate instituțiile cu atribuții în domeniu, precum și de implicarea sferei nonguvernamentale. Avem un studiu de caz din județul nostru, al unei tinere de 21 de ani, sechestrate și obligate să se prostitueze, caz care a fost rezolvat în timp scurt, printr-o acțiune coordonată, dar există și reversul: cazuri care nu pot fi rezolvate în ani. De aceea, dorința mea este să sprijinim cu toții acest Centru Regional, pentru că și activitatea sa este una importantă pentru comunitatea județului Brașov”, a precizat prefectul județului Brașov, Cătălin Văsii.

Pe lângă campaniile naționale de prevenire, la nivelul Centrului Regional Brașov este în aplicare, în lunile august-septembrie, cu sprijinul Instituției Prefectului Județul Brașov, un Plan comun de acțiune ce are ca scop informarea cetățenilor care călătoresc în străinătate cu privire la pericolele traficului de persoane și măsurile ce pot fi luate pentru a preveni victimizarea.

Interesul infracțional din ultimii ani este orientat mai degrabă către exploatarea femeilor, în sfera prostituției și pornografiei, potrivit Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane. 4 din 5 victime identificate anul trecut au fost exploatate sexual.

De asemenea, numărul minorilor exploatați prin diferite forme a fost de peste 55% din totalul victimelor identificate, a arătat sursa citată.

Camelia Vlad