ACUM:
11.03
Pulsul Zilei
Urmează:
12.00
Radiojurnal
Apoi:
12.10
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Crește numărul cererilor depuse la AJOFM de ucrainenii aflați în căutarea unui loc de muncă

Publicat: marți, 23 August 2022 , ora 13.37
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov

Mâine se împlinesc 6 luni de la declanșarea războiului din Ucraina, iar din 24 februarie, peste 1 milion de refugiați au intrat în România.

Mulți dintre ei au ajuns la Brașov și au început să învețe româna pentru a se integra.

În ultima perioadă, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) primește tot mai multe cereri din partea celor care caută și un loc de muncă în Brașov.

“Începând cu luna martie 2022 și până în prezent, în evidențele Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Brașov s-au înregistrat 48 de persoane cu cetățenie ucraineană care își doresc să ocupe un loc de muncă în județul Brașov. Dintre acestea, s-au încadrat 9 persoane în diverse domenii de activitate, cum ar fi în servicii, în HoReCa și în construcții”, a precizat directorul executiv al AJOFM Brașov, Liliana Dragomir.

Astăzi Ucraina sărbătorește Ziua Drapelului, iar mâine, Ziua Națională ca urmare a Declarației de independență adoptată de Parlament la 24 august 1991.

Pentru a marca cele două sărbători, Primăria Brașov și literele de pe Tâmpa vor fi colorate astăzi și mâine în galben și albastru, culorile de pe steagul ucrainean.


Nucu Jalea