ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Locuitorii din comuna Sânpetru, cu circa 7.000 mai puțini decât se așteptau autoritățile locale

Publicat: vineri, 5 August 2022 , ora 8.38
Sursa foto: Facebook / Primăria Comunei Sânpetru
Sursa foto: Facebook / Primăria Comunei Sânpetru

După ce s-a încheiat recenzarea populației și a locuințelor, în ultima zi a lunii iulie, administrația locală din comuna Sânpetru a aflat cu surprindere că numărul locuitorilor este mai mic cu circa 7.000 decât se aștepta.

Din aproximativ 18.000 de persoane care locuiesc în acest moment în comună, puțin peste 11.000 ar fi contribuit la procesul de colectare a datelor, spune viceprimarul liberal al comunei Sânpetru, Andrei Măiereanu.

El a adăugat că pentru o localitate în dezvoltare, această situație ar putea crea dificultăți în accesarea de fonduri.

Din nefericire, numărul persoanelor recenzate a fost destul de mic pe comuna Sânpetru, motiv de îngrijorare pentru viitoarele proiecte, acestea fiind în funcție de numărul de persoane, numărul de locuitori din fiecare comună. Motivul este, din punctul meu de vedere, numărul mic de buletine, respectiv al persoanelor care au domiciliul în Sânpetru. După ce vor fi procesate datele, o să vedem exact care este numărul recenzaților din comuna Sânpetru, dar în acest moment îngrijorarea este una reală”, a precizat Andrei Măiereanu.

Recent, comuna Sânpetru a primit fonduri guvernamentale în valoare de 14 milioane de lei, prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny, pentru modernizarea infrastructurii rutiere.

Camelia Vlad