ACUM:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)
Urmează:
21.00
Party Time by Dj Rux
Apoi:
23.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Spațiul aerian din jurul Aeroportului Brașov, analizat în prezența aerocluburilor și a școlilor de zbor

Publicat: joi, 4 August 2022 , ora 9.18
Sursa foto: Consiliul Județean Brașov
Sursa foto: Consiliul Județean Brașov

Prind contur harta spațiului aerian din zona Aeroportului Internațional Brașov și procedurile instrumentale, pe baza cărora controlorii de trafic de la Centrul de Dirijare a Zborurilor Arad vor asista piloții în manevrele de decolare și de aterizare pe pista de la Ghimbav.

O nouă consultare pe tema spațiului aerian și a procedurilor de zbor a avut loc miercuri. Au participat operatorii aerieni și organizațiile care desfășoară activități de zbor în zona Ghimbav, alături de reprezentanții CJ Brașov și directorul Regiei Autonome „Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav”, Alexandru Anghel.

La discuții a participat, în sistem de videoconferință, și compania Airbus Helicopters Romania S.A., pentru o analiză a draft-ului procedurilor de zbor și a hărților aferente spațiului aerian realizate de proiectant, în vederea identificării soluțiilor optime de operare în comun în spațiul aerian al viitorului aeroport.

Ne bucurăm că hărțile noastre de decolare/aterizare la aeroport și definirea spațiului aerian, facilitează stabilirea unor proceduri de colaborare între operatorii aerieni și ROMATSA; suntem optimiști că, în câteva săptămâni va fi definitivat acceptul din partea lor, iar după aceste demersuri, ne îndreptăm către realizarea documentației finale”, a precizat Roxana Elena Alupulesei, reprezentantul proiectantului.

Acesta este cel mai complex demers derulat, până în prezent, la Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav, fiind vorba despre o serie de activități ce implică un grad înalt de expertiză: proiectarea procedurilor de zbor convenționale, a procedurilor de zbor satelitare, proiectarea spațiului aerian, verificări din zbor a procedurilor operaționale, studii de acoperire a propagării semnalului, licențierea și pregătirea personalului, punerea în funcțiune echipamentelor meteo și de radicomunicații, certificarea echipamentelor, integrarea echipamentelor, analize de risc și altele.

După finalizarea și aprobarea procedurilor de zbor, ele vor fi publicate în AIP România, publicația de informații aeronautice, pentru a fi aduse la cunoștința companiilor aeriene și a tuturor celor interesați să efectueze zboruri pe Aeroportul Internațional Brașov.

Ne bucurăm că ne apropiem de finalizarea proiectării spațiului aerian și a procedurilor de zbor necesare pentru aeroportul de la Ghimbav - un demers extrem de complex și provocator, pentru care țin să mulțumesc în mod deosebit proiectanților, dar și specialiștilor din cadrul ROMATSA și ai Autorității Aeronautice Civile Române” a declarat Adrian-Ioan Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.

Sursa foto: Consiliul Județean Brașov

Camelia Vlad