ACUM:
17.00
Sens unic (continuare)
Urmează:
18.00
Buletin de știri
Apoi:
18.05
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Autostrada Sibiu-Brașov va ajuta la dezvoltarea economică a județului, consideră fostul prefect al Brașovului

Publicat: miercuri, 3 August 2022 , ora 15.46
Sursa foto: arhivă / DRDP Brașov
Sursa foto: arhivă / DRDP Brașov

Dezvoltarea infrastructurii rutiere este condiția de bază pentru ca Brașovul să redevină un motor important al economiei României - este poziția deputatul social-democrat Marian Rasaliu, care apreciază lansarea licitației pentru proiectarea și execuția autostrăzii Sibiu-Făgăraș ca fiind un pas important și pentru potențialul economic al județului Brașov.

“Știm că de la Brașov la Făgăraș sunt 64 de kilometri, iar odată urcați pe autostradă putem ieși de pe aceasta la granița de vest a României. Ar mai fi bucățica asta de 52 de kilometri, între Brașov și Comarnic și în felul acesta s-ar crea o legătură directă între Constanța și partea de vest a României. Infrastructura feroviară, iarăși, este extrem de importantă. Vor fi cu siguranță schimbări în bine. Investițiile în ceea ce privește infrastructura la nivel național, realizate de Ministerul Transporturilor, în această guvernare, sunt importante”, a precizat Marian Rasaliu.

Potrivit CNAIR, proiectarea și execuția a 3 din cele 4 tronsoane ale autostrăzii Brașov-Sibiu au fost scoase la licitație, pe platforma SICAP.

Prima secțiune a Autostrăzii Sibiu – Brașov are o lungime de aproximativ 68 km, iar valoarea totală a investiției este estimată la 7,5 miliarde de lei.

Întregul proeict va fi realizat cu fonduri europene.

Camelia Vlad