ACUM:
11.03
Pulsul zilei
Urmează:
12.00
Radiojurnal
Apoi:
12.10
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Se mențin restricțiile furnizării de apă la Bogata, Dopca, Mateiaș și Racoș

Publicat: marți, 2 August 2022 , ora 12.32
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Se mențin restricțiile furnizării de apă la Bogata, Dopca, Mateiaș și Racoș, impuse la începutul săptămânii trecute, din cauza secetei.

Totuși, programul de furnizare a apei potabile a fost mărit.

Furnizarea apei este în continuare restricționată în localitățile Bogata, Dopca, Mateiaș și Racoș. Deși în ultima vreme au căzut precipitații, acestea nu sunt suficiente pentru a asigura debitul lacului de acumulare Dopca, sursa principală pentru alimentarea acestor 4 localități menționate. Tot ceea ce a putut face Compania Apa Brașov este să mărească programul. Astfel, furnizarea apei se face în aceste localități în intervalul 6.00 – 23.00”, a explicat purtătorul de cuvânt al Companiei Apa Brașov, Alina Bălătescu.

Cota Lacului Dopca, aflat în administrarea Societății Apele Române, scăzuse foarte mult. Din acest motiv, Compania Apa Brașov a decis, la 25 iulie, să furnizeze apă în cele patru localități doar între orele 6:00 și 20:00.

Sursa foto: arhivă

Sorin Țîrcă