ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.03
Pulsul zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Percheziții la Brașov. Grup infracțional bănuit de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave

Publicat: luni, 1 August 2022 , ora 15.22
Sursa foto / video: Poliția Română
Sursa foto / video: Poliția Română

Polițiștii brașoveni de la Combaterea Crimei Organizate și cei ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice efectuează 27 de percheziții într-un dosar penal pentru constituirea unui grup infracțional care este bănuit de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, obținere ilegală de fonduri și spălarea banilor.

Activitățile ar fi fost derulate începând cu anul 2014, în județul Brașov, prin accesarea de credite negarantate/garantate de către statul român, de la diverse instituții bancare/nebancare, urmate de nerambursarea acestora, precum și de ajutoare financiare nerambursabile/granturi pentru capital de lucru sau pentru investiții. Modul de operare al grupului ar fi constat în înființarea sau preluarea părților sociale ale unor societăți și implicarea acestora în procedura de accesare a fondurilor, folosindu-se în acest scop documente contabile falsificate. Prejudiciul produs prin activitatea infracțională este de aproximativ 42 milioane de lei”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției Brașov, agent principal Nadia Olaru.

La sediul DIICOT Brașov urmează să fie aduse 18 persoane, bănuite că ar fi implicate în activitatea infracțională.

Activitățile sunt desfășurate cu ajutorul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov - Serviciul de Investigații Criminale, Serviciul Criminalistic Brașov, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Brașov și jandarmi ai Grupării Mobile de Jandarmi „Burebista” Brașov.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Sursa foto / video: Poliția Română

Browserul Dvs. nu poate reda acest clip.

Sorin Țîrcă