ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Primarul Brașovului, nemulțumit de voturile din Consiliul Local

Publicat: vineri, 29 Iulie 2022 , ora 15.59
Sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Brașov

Consilierii locali votează uneori împotriva interesului brașovenilor, susține primarul Allen Coliban, care este decis chiar să meargă în instanță dacă proiectele pe care le consideră importante pentru oraș nu primesc votul aleșilor locali.

Edilul a făcut aceste declarații după ce în ședința de plen de ieri mai multe proiecte, printre care și cel al ariei protejate Brassovia au fost respinse de Consiliul Local.

În primul rând, cred că trebuie să facem un apel la responsabilitate, pentru că atunci când votezi împotriva educației, împotriva socialului, împotriva mediului, împotriva proiectului important pe mobilitate, cred că votezi împotriva intereselor brașovenilor și asta înseamnă o încălcare flagrantă a jurământului pe care cu toții l-am dat în nume propriu, individual, la preluarea mandatului”, a precizat primarul Brașovului, Allen Coliban.

Tot astăzi, într-o conferință de presă, primarul a făcut referire și la Forumul Orașelor Verzi care va fi organizat, spune el, cu un deficit bugetar de 150.000 de lei.

Forumul orașelor verzi este un eveniment important nu doar pentru Brașov, ci și pentru România, pentru că este cel mai important eveniment de mediu din spectrul românesc și un eveniment care va atrage prezență importantă de la nivel internațional, oficialități de la nivel european. Este un eveniment pe care nu ne permitem să-l ratăm, dar cu toate acestea avem acum un minus, un deficit de 150.000 de lei în bugetul de organizare, bani pe care îi aveam prinși un buget în luna februarie, bani pe care am vrut să îi transferăm către Agenția Metropolitană pentru a prelua o parte din efortul organizatoric, bani care acuma s-au dus direct în fondul de rezervă”, a adăugat Allen Coliban.

Între cei care și-au anunțat prezența la Forumul Orașelor Verzi sunt ambasadorii Finlandei, Suediei și Franței, precum și primari din mai multe orașe europene importante.

În cazul în care nu va reuși în ședința extraordinară din prima parte a lunii august să îi convingă pe consilieri să aprobe această sumă, primarul spune că va fi nevoit să caute sponsorizări.

Sorin Țîrcă