ACUM:
13.03
Top 30 Brașov FM
Urmează:
14.00
Top 30 Brașov FM (continuare)
Apoi:
15.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Au început înscrierile pentru învățământul profesional și dual. În august, înscrieri și pentru locurile libere de la liceu

Publicat: marți, 26 Iulie 2022 , ora 13.23
Sursa foto: arhivă / Facebook / Scoala Profesionala Kronstadt
Sursa foto: arhivă / Facebook / Scoala Profesionala Kronstadt

De astăzi au început înscrierile pentru clasa a 9-a, la învățământul profesional și dual, etapa a II-a.

Locuri sunt suficiente, în județul Brașov.

Diponibile mai sunt și câteva zeci de locuri la liceu, pentru care înscrieri se fac săptămâna viitoare.

“Pentru cea de-a doua etapă de admitere în clasa a IX-a sunt disponibile, la nivelul județului Brașov, 1.370 de locuri la învățământul profesional și dual și 99 de locuri la liceu, dintre care 57 de locuri la clasele cu predare în limba română. Pentru învățământul profesional și dual, fișele de înscriere vor fi eliberate de secretariatele unităților de învățământ gimnazial, în perioada 26 - 28 iulie. Tot în această perioadă, candidații vor realiza înscrierea la unitatea școlară profesională sau duală dorită. Pentru învățământul liceal de stat, unitățile școlare gimnaziale vor primi cererile de înscriere ale candidaților pentru cea de-a doua etapă în perioada 1 - 3 august”, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Brașov, Valentin Bucur.

În municipiu, cea mai bogată ofertă o are Campusul Tehnic Brașov, format din Școala Profesională Germană Kronstadt și Colegiul Tehnic Energetic „Remus Răduleț”.

Sunt peste 120 de locuri, în 7 specializări, în învățământul dual, iar cei care vor învăța meserie aici, vor avea mai multe beneficii, după cum a subliniat reprezentanta Campusului Tehnic, prof. Daniela Croitoru:

“Primul beneficiu și cred că cel mai important este faptul că la finalul celor 3 ani de studii ei primesc oferte de angajare. Alte beneficii pe parcursul școlarizării: bursa de la stat de 200 de lei, bursa acordată de mediul privat, de 200 de lei, transportul gratuit de la locul de domiciliu până la firmă pe timpul practicii, masa gratuită oferită în timpul practicii, servicii medicale oferite de o anumită rețea de clinici private și toată dotarea pusă la dispoziție de către Campus pentru educarea acestor copii. Anul acesta am avut prima generație CTB și a noua generație de SPGK, în care au terminat aproape 300 de elevi. Toți au primit această ofertă de angajare”.

Pentru admitere, cei înscriși vor susține și interviuri cu reprezentanții firmelor partenere ale școlii.

Oferta completă pentru învățământul dual, profesional sau liceal, cei interesați o pot consulta pe site-ul Inpectoratului Școlar.

Sursa foto: arhivă / Facebook / Scoala Profesionala Kronstadt

Adina Chirvasă