ACUM:
11.03
Weekend împreună (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Din cauza secetei, un fermier din Brașov a vândut la abator o sută de vaci pe care nu mai avea cu ce să le hrănească

Publicat: luni, 25 Iulie 2022 , ora 13.49
Sursa foto: AGERPRES / rador.ro
Sursa foto: AGERPRES / rador.ro

Și fermierii din județul Brașov sunt afectați de seceta din ultima perioadă.

Un fermier din comuna Cața a fost nevoit să vândă la abator nu mai puțin de 100 de vaci pe care nu mai avea cu ce să le hrănească.

”Pur și simplu nu a mai fost mâncare, pășune. Nu am avut deloc pășune, tot mă rugam de unul și de altul. M-a afectat foarte mult seceta. Sunt la pragul de faliment, iar dacă ține așa renunț și la restul și la oi și la vaci. Am toate cererile cu opt ani în urmă, cu rezultatele de la Primărie. Am mai avut noroc, cu Asociația Forța Fermierilor că m-au mai ajutat”, a explicat fermierul Dragoș Nicolae Staicu.

Dacă anul trecut fermierul avea peste 100 de bălțate și peste 1.000 de oi, anul acesta a mai rămas cu 350 de mioare și puțin peste 20 de vaci.

”Am muncit și am primit și ce a rămas din familie. Mi-a dat tatăl meu. S-a muncit destul și în câteva ore nu mai ai nimic. Când au venit de la abator de s-au uitat la ele mi-au zis să merg că îmi dau 20 lei carcasa și le-am zis să le socotească cum vor ei, mi-au dat 3.800 de lei pe bucată”, a adăugat Dragoș Nicolae Staicu.

Până acum, fermierul din Cața furniza unei companii renumite de lactate peste 2.000 de litri de lapte pe zi.

Ruxandra Stoica