ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ideea a doi studenți de la Universitatea „Transilvania”: Basme terapeutice personalizate

Publicat: luni, 25 Iulie 2022 , ora 11.41
Sursa foto: Facebook / Universitatea TRANSILVANIA din Brasov
Sursa foto: Facebook / Universitatea TRANSILVANIA din Brasov

Basme terapeutice personalizate. Asta vor să ofere doi studenți ai Universității Transilvania.

Radu Lepădatu și Mădălina Borota, de la Facultatea de Matematică-Informatică, au creat o platformă intuitivă în care sunt generate povești cu și despre copii, în funcție de datele pe care le vor oferi părinții lor.

A fost o idee pe care cei doi vor să o transforme într-un start-up ce va fi lansat în curând.

„Avem o echipă de psihologi care compun basmele terapeutice pentru noi și, împreună cu o platformă intuitivă, personalizăm aceste basme, în funcție de nevoile și problemele copiilor. Comanda se efectuează în 3 pași simpli: părintele, care este clientul nostru, trebuie să aleagă mai întâi nevoile copilului, apoi să personalizeze caracterul, iar ultimul pas este să confirme și să comande. Ideea a pornit de la personalizarea unor cărți, aveam în cap să personalizăm niște cărți, în funcție de numele copiilor. Ulterior, am dat peste basmele terapeutice, într-o conversație cu un psiholog, și am făcut o legătură - să le personalizăm pentru copii. Basmele au un impact foarte mare asupra copiior, iar în momentul în care copilul se identifică și cu personajul principal din poveste, impactul este și mai mare”, a explicat Radu Lepădatu.

Cei doi au au lucrat pentru acest proiect timp de 6 luni. Deja există un set de basme, creat în baza unor răspunsuri de la părinți.

„De exemplu, avem câteva nevoi, pe care le-am ales în funcție de feedback-ul primit de la părinți, adică am întrebat aproximativ 100 de părinți cam ce nevoi au identificat la copiii lor, de exemplu că stau prea mult pe telefon sau mănâncă prea mult fast-food, iar în funcție de acestea, noi am creat câteva basme, pe care le personalizăm. Părintele va primi și el, la rândul lui, un ghid, astfel încât să-l poată ajuta pe copil să se dezvolte într-o direcție bună”, a adăugat Radu Lepădatu.

Cu această idee, Mădălina și Radu au participat, cu sprijinul Societății Antreprenoriale Studențești UNITBV, la programul de mentorat Innovation Labs, unde au fost mentorați de antreprenori și au fost învățați cum să-și concretizeze ideea într-un business.

Proiectul lor a ajuns în finala națională și urmează a fi prezentat și la București.

Site-ul basme-terapeutice.ro este acum în faza de prototip.

Sursa foto: Facebook / Universitatea TRANSILVANIA din Brasov 

Adina Chirvasă