ACUM:
12.10
Weekend împreună (continuare)
Urmează:
13.00
Buletin de știri
Apoi:
13.03
Top 30 Brașov FM

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

4 adăposturi civile, reparate de municipalitate, în acest an. Tetkron va executa lucrările

Publicat: luni, 25 Iulie 2022 , ora 11.34
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

4 din cele peste 150 de adăposturi de protecție civilă din oraș vor fi reparate de municipalitate, în acest an, cu fonduri de la bugetul local.

Lucrările vor fi executate de Tetkron, societate în subordinea Consiliului Local.

Suntem în faza de semnarea contractului cu Tetkron, societatea Primăriei, pentru reabilitarea primelor adăposturi civile. Vorbim de 4 adăposturi. După ce se va semna acest contract, colegii de la Tetkron vor începe lucrările de reabilitare. Din păcate, fondurile disponibile în bugetul local nu ajung pentru reabilitarea tuturor adăposturilor din Brașov. Tocmai de aceea am inițiat demersuri pe lângă Guvernul României pentru a aloca fonduri pentru reparațiile necesare funcționării optime a acestor adăposturi. Deocamdată, solicitările noastre încă nu au fost rezolvate favorabil. Sperăm într-o viitoare rectificare bugetară sau, dacă nu, în proiectul de buget de anul viitor să fie prinse sume și cu această destinație”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

Pentru reparațiile ceor 4 adăposturi, de la bugetul local a fost alocată suma de 500.000 de lei.

Potrivit estimărilor edililor, pentru a repara toate cele 150 de adăposturi, ar fi nevoie de 20 de milioane de lei.

Sursa foto: arhivă 

Adina Chirvasă