ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

#Stand with Ukraine

Publicat: sâmbătă, 23 Iulie 2022 , ora 9.01

UPDATE

In cadrul evenimentului ,,Stand with Ukraine" (care se desfășoară astazi, începând cu ora 11.00, in Piata Sf. Ioan), de la ora 17.30, ambasadorul Ucrainei la Bucuresti va tine un discurs de mulțumire pentru sprijinul pe care comunitatea brașoveana l-a acordat refugiaților ucraineni. Alături de el va fi și primarul Allen Coliban.

Un eveniment care marchează cinci luni de la izbucnirea războiului din Ucraina, dar și recunoștința refugiaților pentru comunitatea care i-a primit și integrat va avea loc la Brașov duminică, prilej cu care localnicii și turiștii vor putea să cunoască cultura și gastronomia din țara vecină.
Conform Primăriei, evenimentul a fost pregătit de comunitatea ucraineană din Brașov, 'în semn de recunoștință pentru gazdele orașului - instituții, companii, persoane private și voluntari care i-au ajutat în tot acest timp.

'Dacă ai fost implicat în vreo acțiune de sprijin pentru refugiați, dacă ți-ai făcut deja prieteni ucraineni sau dacă vrei pur și simplu să cunoști niște oameni sufletiști, hai cu noi duminica aceasta în Piața Sfântul Ioan, începând cu ora 11,00. Artiștii au pregătit expoziții, concerte și spectacole de dans, copiii au exersat coregrafii ca pentru o serbare de final de an școlar, iar gospodinele au pregătit bunătăți tradiționale ca de sărbători', a transmis Primăria Brașov.

Pe lângă muzică, dans și gustări tradiționale, vor mai fi organizate ateliere pentru copii, inclusiv de picturi pe față, o expoziție foto, ateliere de artizanat și meșteșuguri. Evenimentul se va încheia cu un concert la ora 17,30.

Programul evenimentului:

11:00-15:00

Ateliere pentru copii

Stand de informare și expoziție foto

Zonă foto și picturi pe față

Artizanat și meșteșuguri

15:00-17:30

Gustări tradiționale ucrainene

17:30 Concert

Evenimentul este organizat cu sprijinul: Primăria Municipiului Brașov, Filarmonica Brasov, Migrant Integration Center Brasov, Amurtel Romania, Do.Sweet și Fundația Cărturești.

Radio România Brașov FM