ACUM:
12.10
Weekend împreună (continuare)
Urmează:
13.00
Buletin de știri
Apoi:
13.03
Top 30 Brașov FM

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Rampa de gunoi din Făgăraș a fost închisă definitiv și ecologizată

Publicat: joi, 21 Iulie 2022 , ora 14.21
Sursa foto: Primaria Fagaras
Sursa foto: Primaria Fagaras

Depozitul neconform de deșeuri se afla pe Dealul Galațiului. Un milion de kilograme de gunoaie erau pe o suprafață de 4 hectare, la începerea lucrărilor, pe rampa unde au fost depozitate până în 2016.

Terenul a fost restrâns la 2,3 hectare. A fost însămânțat gazon, iar suprafața a fost împrejmuită cu gard. Aproximativ 350 de salcâmi au fost plantați în prima etapă, urmând să fie sădiți încă 200 de puieți.

A fost construit și un drum de 53 de metri și o alee perimetrală, accesul fiind permis doar persoanelor autorizate. 

”S-a reușit închiderea definitivă, sigilarea și ecologizarea gropii de gunoi municipale. Făgărașul contribuie, astfel, la îndeplinirea obligațiilor pe care le are România pentru protejarea sănătății cetățenilor, a mediului înconjurător și față de Comisia Europeană. Terenul nu va fi folosit în următorii 30 de ani, pentru a se putea reface. Și vor fi efectuate analize periodice privind factorii de mediu”, ne-a spus consilierul primarului municipiului Făgăraș, Liviu Ardelean.

Investiția are o valoare de aproximativ 7 milioane de lei, aproape 90% fiind suportată de către Administrația Fondului pentru Mediu, iar restul din bugetul local al municipiului.
Radio România Brașov FM