ACUM:
21.00
Party Time by Dj Rux
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

La Brașov, încep dezinsecția și deratizarea

Publicat: joi, 21 Iulie 2022 , ora 11.43
Sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Brașov

De astăzi, în municipiu, pe domeniul public și privat se face a treia etapă din campania de dezinsecție.

Dezinsecția pe domeniul public și privat al municipiului Brașov se realizează în șase campanii. Aceasta se va executa atât la sol, pe timpul zilei, cât și spațial, pe timpul nopții.

Substanța utilizată nu este toxică pentru oameni sau animale și este biodegradabilă. Brașovenii sunt rugați să evite zonele unde se efectuează serviciile de dezinsecție, iar noaptea să țină geamurile închise. De asemenea, crescătorii de albine sunt sfătuiți să ia toate măsurile pentru protejarea familiilor de albine.

Reprezentanții municipaității au anunțat că, de luni, începe și cea de a doua campanie de deratizare pe domeniul public și privat al municipiului Brașov. Aceasta se va desfășura cu un număr de 20 de echipe, până în 30 iulie, în intervalul orar 8.00-20.00, în funcție de condițiile meteo.

Acțiunea de deratizare constă în amplasarea în stațiile de intoxicare - montate în jurul blocurilor de locuințe, lângă gardurile vii de pe domeniul public, în parcuri, în vecinătatea locurilor de joacă, a platformelor de gunoi și în alte zone din municipiu - a substanțelor raticide, sub forma de bloc cerat sau pastă. Stațiile de intoxicare sunt de culoare neagră, prevăzute cu sistem de închidere, rezistente la umezeală, care să nu permită accesul copiilor sau al animalelor la substanța raticidă. Cele două tipuri de produse sunt avizate de Ministerul Sănătății.

Adina Chirvasă