ACUM:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale
Urmează:
20.00
Radiojurnal
Apoi:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Pompierii brașoveni, la datorie în Grecia

Publicat: joi, 21 Iulie 2022 , ora 11.22
Sursa foto: IGSU
Sursa foto: IGSU

Un modul format din pompieri români acționează în Grecia pentru stingerea incendiilor de pădure. Din acesta fac parte și 8 pompieri brașoveni.

Brașovenii au intrat deja în acțiune și au contribuit la lichidarea incendiului izbucnit în zona Penteli, din Nord-Estul Atenei.

"În condiții extreme, generate de vântul puternic și temperaturi ridicate, colegii noștri au reușit protejarea și stingerea flăcărilor care amenințau aproximativ 50 de locuințe. Totodată, echipajele operative au asigurat protejarea focarelor stinse de pe versanții din împrejurimi. Focarele s-au întins pe o suprafață de peste 10 kilometri pătrați. Misiunile vor continua, prioritară fiind protejarea persoanelor și locuințelor aflate în calea flăcărilor", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Brașov, maiorul Ciprian Sfreja.

Toate misiunile sunt efectuate sub coordonarea unui ofițer elen. Pompierii brașoveni au acționat și anul trecut în Grecia, iar eforturile și profesionalismul lor au fost apreciate de localnici.

Browserul Dvs. nu poate reda acest clip.

Sursa video: IGSU
Sorin Țîrcă