ACUM:
12.10
Weekend împreună (continuare)
Urmează:
13.00
Buletin de știri
Apoi:
13.03
Top 30 Brașov FM

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

18 absenți la proba scrisă de la Definitivat

Publicat: joi, 21 Iulie 2022 , ora 9.40
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

18 candidați din cei 273 înscriși în județul Brașov pentru a susține proba scrisă a examenului de Definitivare în învățământ au lipsit, ieri, la examen.

Alți 7 au ales să se retragă din examen, potrivit datelor oferite de către reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Brașov.

Pentru restul celor 248 de candidați care au susținut proba, rezultatele vor fi afișate în 27 iulie. Cei nemulțumiți pot face contestații în 27 și 28 iulie, iar rezultatele finale vor fi publicate în 4 august.

Concursul de Definitivat este un examen de intrare și avansare în cariera didactică. Examenul poate fi susținut de cadrele didactice care au cel puțin un an vechime în învățământ și este obligatoriu pentru obținerea gradelor didactice. Persoanele care nu promovează examenul pot fi angajate în sistemul de învățământ numai pe perioadă determinată, cu statut de profesor debutant.

Adina Chirvasă