ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Culturile agricole din județul Brașov nu sunt afectate de secetă

Publicat: miercuri, 20 Iulie 2022 , ora 11.00
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Chiar dacă în țară seceta a afectat grav culturile agricole, nu la fel se întâmplă și la Brașov.

Căldura excesivă din ultimele săptămâni și mai ales lipsa ploilor, acestea au fost principalele cauze care au provocat pagube semnificative în special în județele din sudul și vestul României.

Zeci de hectare de cartof, dar și alte culturi au avut teribil de suferit. Din fericire, situația nu este similară și în județul Brașov. Detalii ne-a oferit șefa Direcției pentru Agricultură Județeană Brașov, Claudia David:

"În comparație cu alte județe noi nu avem așa... Cel puțin la Direcție, nu avem nicio solicitare de pagube pe secetă. Asta pentru că, de bine, de rău, la Brașov a mai și plouat. Sunt anumite locuri, dar nu este deficitul atât de mare. Nu putem spune că gata, e compromisă. E adevărat că nevoie de ploaie este, dar asta nu o putem numi criză sau secetă acum în județul Brașov".

Din cauza secetei din România, care a afectat producția, sunt șanse mari ca unele alimente de bază să se scumpească. Este de așteptat ca prețul cartofului să crească, având în vedere scumpirile la îngrășăminte, pesticide și combustibili.

Sursa foto: Radio România Brașov FM

Radio România Brașov FM