ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.03
Pulsul zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Făgăraș însuflețit. O zi pe malurile Oltului

Publicat: joi, 14 Iulie 2022 , ora 9.02
Sursa foto: Facebook / MKBT: Make Better
Sursa foto: Facebook / MKBT: Make Better

Picnic comunitar și ateliere de visual storytelling, de bărcuțe din hârtie și pictură pentru copii sau de imprimare fotografică prin tehnica cianotipiei, sunt doar câteva dintre activitățile cu care sunt așteptați astăzi, făgărășenii, dar și turiștii care se află în Țara Făgărașului.

Evenimentul se desfășoară pe malul Oltului care a devenit, pentru Făgăraș, un loc de petrecere a timpului liber și un adevărat generator de activități urbane.

Astfel, mai multe organizații au creat un eveniment complex prin care să dea un plus valoare locului.

"Este parte dintr-un proiect mai amplu numit <<Făgăraș, însuflețit - apropierea civică a spațiilor abandonate în orașe în declin>>, care a avut ca scop implicarea tinerilor, mai ales în identificarea și valorificarea spațiilor abandonate sau nevalorificate din Făgăraș. Activitățile de mâine vor să scoată așa la lumină bogăția naturală din jurul râului. Va fi și o expoziție de fotografie, <<Râul, orașul și noi>>, dar și diverse ateliere de construcție sau ateliere mai creative, un atelier de papier-mache, un atelier de construcția unui mobilier care va putea fi folosit și pe malurile Oltului, dar și în altă parte", ne-a declarat directorul de programe al Asociației "Make Better", Ana Maria Elian.

Accesul la oricare dintre activități este gratuit. Unele dintre ele se vor desfășura în limba engleză, însă vor fi voluntari care facilitează traducerea în limba română, dacă este nevoie.
Ruxandra Stoica