ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.03
Pulsul zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Reducere de 50% la taxele de școlarizare, pentru studenții străini care învață la Brașov

Publicat: miercuri, 6 Iulie 2022 , ora 16.21
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

În premieră la Brașov, studenții străini care aleg să învețe la Universitatea “Transilvania” au reducere 50% la taxele de școlarizare, dacă au un părinte care a urmat cursurile în țara noastră.

Decizia este unică în România și face parte din strategia de internaționalizare a Universității “Transilvania” din Brașov.

Prin această măsură se are în vedere creșterea numărului de studenți străini la Brașov. În același timp, se urmărește dezvoltarea schimburilor interculturale și continuarea relațiilor tradiționale pe care România le-a avut și le are cu diverse țări din lume, după cum ne-a declarat prof. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan, rectorul Universității Transilvania din Brașov:

“Această decizie a Consiliului de administrație a fost luată în urma discuțiilor pe care le-am avut săptămâna trecută cu absolvenți ai universităților românești din Iordania și propunere a venit, de fapt, din partea lor. Mi s-a părut o propunere excelentă, având în vedere faptul că sunt mii de absolvenți ai unor universități din România care în prezent lucrează în străinătate, iar faptul că aceștia doresc în continuare colaborarea cu România, copiii lor să studieze în universitățile românești, cred că reprezintă un mare avantaj, atât pentru țara noastră, pentru dezvoltarea unor relații culturale, economice în viitor, cât și pentru universitatea noastră”.

Reducerea se va aplica începând cu anul universitar 2022-2023, atât pentru studenții care se vor înscrie la programele de studii de licență, cât și pentru cei care vor alege masteratul la Universitatea “Transilvania” din Brașov.

Taxele de școlarizare pe care le plătesc studenții străini din țările non-UE la Universitatea “Transilvania” din Brașov sunt cuprinse între 2.000 și 7.000 de euro pe an, în funcție de facultatea aleasă.

Reducerea oferită de universitate se aplică și pentru cursurile programului pregătitor pentru învățarea limbii române.

Sursa foto: arhivă / Radio România Brașov FM

Mihai Cojocaru