ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ce spun brașovenii despre majorarea impozitului la jocurile de noroc?

Publicat: miercuri, 6 Iulie 2022 , ora 10.29
Sursa foto: pixabay.com
Sursa foto: pixabay.com

Jocurile de noroc vor fi impozitate cu până la 40%. Va fi un impozit progresiv, aplicat de stat de la 1 ianuarie.

Astfel, câștigurile de până la 3.000 de lei vor fi impozitate cu 10%, cele până la 10.000 de lei cu 20%, iar câștigurile de peste 10.000 de lei cu 40%. Cum era de așteptat, reprezentanții caselor de pariuri nu văd cu ochi bun aceste măsuri. Spun că pariorii vor migra către piața neagră a jocurilor de noroc. 

”Dacă ei câștigă și banii sunt impozitați... Gândiți-vă la un singur lucru. Jucătorul vine și joacă, dar milionul ăla dacă-l bagă sau suta de lei o bagă de câteva ori și apoi o câștigă, de fapt el este impozitat la banii lui. Dacă scoate sute de lei, înapoi i se ia din banii lui”, ne-a spus șeful unei agenții de pariuri, Octavian Georgescu.

Tibi este un parior împătimit. Plasează, zilnic, bilete de zeci de lei. Este chiar revoltat de decizia autorităților:

”Vi se pare normal ca la un câștig de 10.000 de lei, tu să dai 4.000 de lei la stat și 6.000 de lei la client? Clientul ăla pune din banii lui. Adică noi, cum ar veni, plătim statul? Nu este normal acest lucru. Toate acestea vor duce la falimentarea domeniului jocurilor de noroc”.

La polul opus, Sorin, un parior de ocazie din Brașov, crede că această decizie este benefică pentru că așa mulți vor renunța la jocurile de noroc.

”Este o măsură foarte binevenită. Eu chiar consider că jocurile de noroc au devenit o boală. O boală foarte gravă. Astfel că, poate dacă oamenii se gândesc că statul le impozitează aproape jumătate din venituri, s-ar putea să pună în balanță și să renunțe la a mai juca”, a spus acesta.

În prezent, cotele de impozitare la jocuri de noroc sunt de 1,16% și 25%.

Sursa foto: pixabay.com 

Radio România Brașov FM