ACUM:
12.10
Weekend împreună (continuare)
Urmează:
13.00
Buletin de știri
Apoi:
13.03
Top 30 Brașov FM

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Purcell School Londra, în recital la Filarmonica Brașov, în 7 iulie

Publicat: marți, 5 Iulie 2022 , ora 12.46
Sursa foto: Facebook / Filarmonica Brașov
Sursa foto: Facebook / Filarmonica Brașov

Un recial pianistic de înaltă ținută vor putea asculta melomanii brașoveni în 7 iulie, începând cu ora 17.00, la Sala Patria.

Recitalul face parte din turneul european al Purcell School Londra - prima școală de muzică din Marea Britanie pentru copiii talentați.

Turneul european este organizat o dată la 2 ani, iar România intră în premieră în itinerariul de concerte al prestigioasei școli londoneze.

Pe lângă recitalul de la Brașov, tinerii vor mai susține un concert la București, în 6 iulie.

“Sunt extrem de încântat că vom concerta în București și în Brașov, acestea fiind locuri foarte active cultural, dar este remarcabil că această colaborare – este parte din proiectul Piano Star – această colaborare vine la inițiativa unei foste eleve a Purcell School, Kira Frolu, româncă, de asemenea și din București, și care acum studiază la Academia Regală de Muzică din Londra. Sperăm să veniți alături de noi, iar dacă veți avea întrebări, voi fi acolo, pentru a vă răspunde”, a precizat prof. William Fong, șeful catedrei de pian de la Purcell School Londra și coordonator al turneului.

Programul recitalului din Brașov va cuprinde lucrări din repertoriul romantic de Chopin, Liszt sau Schumann, dar și pagini moderne și contemporane din Prokofiev sau Alexandru Pașcanu.

Intrarea la concert este gratuită.

Adina Chirvasă