ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Investiții în imobiliare, în majoritatea județelor din Transilvania

Publicat: sâmbătă, 2 Iulie 2022 , ora 8.45
sursa: SRR
sursa: SRR

O explozie de construcții noi s-a înregistrat în majoritatea județelor din Transilvania în ultima perioadă, ne iformeazacolegii de la radio Târgu Mureș. În ciuda dublării sau triplării prețurilor la anumite materiale de construcții, această industrie pare să prospere mai ales în Brașov.

Majoritatea apartamentelor sunt, însă, neocupate, iar investiția este apanajul unor firme multinaționale care au înregistrat profituri chiar și în pandemie.

Investițiile nete realizate în județul Brașov în trimestrul I din acest an, au crescut cu peste 43% față de trimestrul I din 2021. La lucrările de construcții, creșterea a fost de aproape trei ori, după cum a declarat directorul Direcției de Statistică Brașov, Ioan Popescu.

O altă componentă de creștere a investițiilor în Brașov este dată de înnoirea parcului auto al transportului public.

Investiția de milioane de euro este realizată de municipalitate, prin instituțiile sau societățile aflate în subordine, fondurile provenind în cea mai mare parte din taxele și impozitele plătite de brașoveni.

Radio România Brașov FM