ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

The Jazz Cave Festival, în weekend, la Peștera Ialomiței

Publicat: sâmbătă, 2 Iulie 2022 , ora 8.41
sursa: SRR
sursa: SRR

Iubitorii de jazz, dar și de drumeții montane sunt invitați în acest weekend la Peștera Ialomiței din Munții Bucegi, pentru a participa la cea de-a doua ediție The Jazz Cave Festival, unde, pe lângă concertele susținute de artiști români și din străinătate, vor putea viziona o expoziție despre istoria turismului românesc de munte.

Conform unui comunicat remis vineri de Muzeul Județean de Istorie Brașov, care este unul dintre partenerii principali ai festivalului, expoziția amenajată în Peștera Ialomiței reunește în premieră secvențe importante, sub formă de gravuri, fotografii și texte, despre începuturile turismului montan în Munții Bucegi, cu o atenție specială pentru Cabana Peștera din Padina Crucii.

Imaginile istorice au fost realizate la sfârșitul secolului al XIX-lea și prima jumătatea a secolului XX, cele mai multe fiind selectate din colecția de fotografie istorică Carol Lehmann.

Curatorul expoziției este istoricul Nicolae Pepene, directorul Muzeului Județean de Istorie Brașov și autorul conceptului viitorului muzeu dedicat istoriei sportului și turismului montan de la Olimpia (Brașov), ce va fi secție a instituției de cultură.

Astfel, expoziția temporară din inima Bucegilor face parte din strategia de promovare a proiectului 'Olimpia - Muzeul Sportului și Turismului Montan', proiect finanțat prin Granturile SEE 2014 - 2021, în cadrul Programului RO - CULTURA.

Programul The Jazz Cave Festival cuprinde concerte susținute printre alții de chitaristul new yorkez Freddie Bryant, alături de KALEIDOSCOPE Trio, saxofonista de origine italiană Isabella Fabbri, dar și formația Stesso Mare Trio. Fiecare concert va fi însoțit de un spectacol de lumini ce va pune în valoare relieful Peșterii Ialomiței.

Radio România Brașov FM