ACUM:
16.03
Sens unic (continuare)
Urmează:
17.00
Radiojurnal
Apoi:
17.00
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

18 iulie - noul termen de deschidere a creșei de pe Apollo. Va fi singura care va funcționa în august

Publicat: miercuri, 29 Iunie 2022 , ora 9.28
Sursa foto: arhivă / Facebook / Primăria Cristian
Sursa foto: arhivă / Facebook / Primăria Cristian

Amânată pentru a fi deschisă în mai multe rânduri, creșa de pe strada Apollo primește un nou termen de începere a activității.

Autoritățile locale spun acum că deschiderea ar putea fi în data de 18 iulie, după ce vor fi făcute toate verificările tehnice și va fi făcută recepția. Însă, cum până la vacanța creșelor, din august, vor mai rămâne doar 2 săptămâni, conducerea instituției a decis ca aceasta să funcționeze inclusiv în luna august. Practic, va fi singura creșă de stat din oraș care va funcționa în perioada concediilor.

“A avut loc o vizită a ADR Centru, cei prin intermediul cărora am obținut finanțarea pentru construirea acestei creșe. Și ei, și colegii de la Serviciul de Creșe au avut discuții cu constructorul, ca până în data de 15 iulie să finalizeze toate verificările necesare ale instalațiilor de încălzire, de apă, de curent, să facă remedierile acolo unde este cazul, astfel încât, sperăm, din data de 18 iulie, copiii care s-au înscris și au fost primiți la acea creșă să poată fi aduși. Deoarece această creșă a început să funcționeze atât de târziu, cei de la Serviciul de Creșe au luat decizia de a asigura continuu servicii, inclusiv în luna august, lună de vacanță la celelalte creșe și unități de învățământ”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

Creșa de pe strada Apollo a fost ridicată de la zero, lucrările începând în 2019.

Valoarea investiției s-a ridicat la aproape 10 milioane de lei, dintre care 7 milioane, bani nerambursabili.

Lucrările au fost finalizate anul trecut, iar de atunci, unitatea stă cu lacătul pe ușă.

Creșa are o capacitate de 80 de locuri, dintre care 74 sunt ocupate, dar există cereri și pentru celelalte 6.

În clădirea de pe strada Apollo se va muta, ulterior, și Serviciul de Administrare a Creșelor, care acum funcționează în creșa de pe strada Mecanicilor, din cartierul Craiter.

Adina Chirvasă