ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Taximetriștii protestează, la Brașov, pentru a doua zi consecutiv

Publicat: marți, 28 Iunie 2022 , ora 9.36

Circulația este îngreunată, la această oră, în centrul Brașovului, după ce zeci de taximetriști au ieșit, într-un protest pașnic, prin oraș.

Șoferii de taxi sunt nemulțumiți de tarifele practicate în acest moment care, spun ei, nu le acoperă nici măcar cheltuielile:

“Nu vor să mărească tariful. Totul s-a scumpit, s-a dublat, s-a triplat. Nu vor, efectiv, consilierii locali nu vor să aprobe”, a precizat un taximetrist.

“Prețul a rămas de 3 ani așa. A fost un protest spontan”, ne-a spus un taximetrist.

“Nu mai facem față la toate cheltuielile. Mă duc până la Belvedere și vin înapoi, cheltui un litru de benzină și clientul îmi dă 7 lei. Care e matricea? nu avem cum să susținem acest business”, a declarat alt taximetrist.

În acest moment, în Brașov, tariful pentru taxi este de 2,19 lei pe kilometru, iar noaptea prețul maxim este de 2,90 lei pe kilometru.

Un proiect de majorare a tarifelor de taximetrie a fost propus spre aprobarea Consiliului Local de mai multe ori, însă a fost respins de fiecare dată.

Browserul Dvs. nu poate reda acest clip.

Radio România Brașov FM