ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.03
Pulsul zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Absolvenții de liceu au susținut, astăzi, proba obligatorie a profilului la examenul de Bacalaureat

Publicat: marți, 21 Iunie 2022 , ora 13.19
Sursa foto: arhivă / Radio România Brașov FM
Sursa foto: arhivă / Radio România Brașov FM

Absolvenții de liceu au susținut, astăzi, proba obligatorie a profilului la examenul de Bacalaureat, respectiv Matematică sau Istorie.

La Colegiul Național Unirea, unul dintre cele 11 centre de examen, cei mai mulți dintre candidați au susținut examenul de Istorie:

Am dat la Istorie. A fost foarte ușor. Sper la 10 sau minimum 9.80. Am scris tot, am picat pe subiect. Să vedem mâine, dau la Logică și sunt pregătită și acolo. Să vedem cum o să fie subiectele. Am învățat mult, de la începutu anului (...) Sper la o notă decentă”, ne-a spus o candidată.

A fost un subiect foarte ușor. M-am descurcat foarte bine. Am avut la subiectul al treilea de redactat un eseu despre a 2-a jumătate a secolului a IX-lea și primele două decenii ale secolului XX. M-am pregătit foarte mult. Mie Istoria mi s-a părut cea mai grea materie, dintre toate cele trei pe care le dăm la Bacalaureat”, a precizat o absolventă de liceu.

A fost destul de ușor. (...) Am avut probleme la un exercițiu de la primul subiect, însă restul a fost destul de ok și m-am descurcat destul de bine”, a spus o tânără.

A fost greu pentru cei care n-au învățat. N-am prea învățat, sincer să fiu. Sper să iau un 5 că dacă am luat un 5 e bine”, a spus alt absolvent de liceu.

Examenul de Bacalaureat continuă, miercuri, cu proba la alegere a profilului.

Proba la Limba și literatura maternă se va desfășura joi, 23 iunie, dar aceasta va fi susținută doar de cei care au studiat în limbile minorităților naționale.

Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 27 iunie, iar contestații pot fi făcute în aceeași zi.

Afișarea rezultatelor finale este prevăzută în data de 1 iulie.

Adina Chirvasă