ACUM:
15.05
Sens unic
Urmează:
16.00
Buletin de știri
Apoi:
16.03
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Absolvenții claselor a 12-a și a 13-a au susținut, astăzi, prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat

Publicat: luni, 20 Iunie 2022 , ora 13.39
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Absolvenții claselor a 12-a și a 13-a au susținut, astăzi, prima probă scrisă a examenului de bacalaureat, la limba și literatura română.

La ieșirea din sala de examen, părerile au fost împărțite:

“Mă simt destul de aiurea, că n-am fost pregătit așa de bine. N-am scris. Pentru următoarele probe mă simt pregătit”, ne-a spus un candidat.

“Mi s-a părut un subiect accesibil, destul de ușor dacă ai fost atent, deci eu sper la o notă mare. Mi-a picat «O scrisoare pierdută» - caracterizare. N-aș spune foarte ușor, dar accesibil pentru noi. M-am pregătit destul de mult pe parcursul anului și atunci mi-a fost destul de ușor”, a precizat o candidată.

“A fost foarte fain, nu știu ce să vă zic, mi-a plăcut. Bine, subiectul 1, sincer, nu mă așteptam să pice un text așa de greu de înțeles, dar după două - trei citiri l-am înțeles și a fost super ok. Sincer, cred că iau peste 8,50, dar e foarte subiectiv la română. Proba asta mă așteptam să fie cea mai grea. De mâine, e lejer. La Istorie și Logică va fi bine”, ne-a spus altă candidată.

Marți, 21 iunie, este programată proba obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie, iar miercuri, 22 iunie, va avea loc proba la alegere a profilului și specializării.

Proba la Limba și literatura maternă se va desfășura joi, 23 iunie, dar aceasta va fi susținută doar de cei care au studiat în limbile minorităților naționale.

Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 27 iunie, iar contestații pot fi făcute în aceeași zi.

Afișarea rezultatelor finale este prevăzută în data de 1 iulie.

Sursa foto: Radio România Brașov FM 

Adina Chirvasă