ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Absolvenții de clasa a VIII-a din Brașov au susținut prima probă a Evaluării Naționale

Publicat: marți, 14 Iunie 2022 , ora 11.00
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Absolvenții de gimnaziu au susținut, astăzi, prima probă a Evaluării Naționale – cea la limba și literatura română.

Examenul va continua joi, 16 iunie cu proba scrisă la Matematică și se va finaliza vineri, 17 iunie cu proba la Limba și literatura maternă.

“Numărul absolvenților clasei a VIII-a în județul Brașov, anul acesta, este cu peste 10 procente mai mare decât cel al absolvenților din anul precedent. Implicit, numărul celor înscriși la evaluarea națională este mai mare, tot cu circa 10 procente. Reamintim că la acest examen nu există notă de promovare, media finală fiind calculată indiferent de rezultatul obținut de candidat la probe. Candidații pot opta pentru clasa a IX-a, liceu sau profesională, indiferent de nota obținută la evaluarea națională, însă, în anii precedenți doar absolvenții clasei a VIII-a care au avut media de admitere peste 5,50 au prins un loc în clasa a IX-a la nivelul liceal. Un candidat care absentează la o probă este considerat absent la examenul de evaluare națională”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Brașov, Valentin Bucur.

Primele rezultate vor fi afișate anonimizat joi, 23 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile vor putea fi depuse în 23 iunie și 24 iunie (în intervalul orar 8:00 - 12:00).

Rezultatele finale vor fi afișate în 30 iunie.

Rezultatul obținut în cadrul Evaluării Naționale va avea o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a.

Sursa foto: arhivă 

Adina Chirvasă