ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Pregătiri pentru Târgul de Crăciun, în plină vară

Publicat: joi, 9 Iunie 2022 , ora 15.08
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Deși, calendaristic, suntem la începutul sezonului estival, brașovenii sunt invitați să-și spună părerea despre cum și-ar dori să se desfășoare sărbătorile de iarnă în Brașov.

Primăria a început deja pregătirile pentru organizarea evenimentelor din seria “Brașov, oraș din poveste” și a târgului de Crăciun.

“Se spune că omul gospodar își face iarna car și vara sanie. Pentru prima oară, Primăria Municipiului Brașov a început pregătirile pentru sărbătorile de iarnă încă din luna mai. Îi invităm pe toți brașovenii să ne spună cum văd ei sărbătorile de iarnă la Brașov, tocmai pentru că este o sărbătoare a oamenilor, o sărbătoare a orașului. De asemenea, pentru organizarea Târgului de Crăciun ne vom sfătui și cu comercianții și meșteșugarii, în cadrul unei consultări ce va avea loc săptămâna viitoare. Cu cât comunitatea se va implica mai mult în acest demers, cu atât vom avea cele mai frumoase sărbători anul acesta și Brașovul va fi cu adevărat un «oraș din poveste»”, a precizat viceprimarul Flavia Boghiu.

Cetățenii pot trimite, până în 21 iunie, sugestiile lor legate de cum văd Crăciunul la Brașov, pe site-ul Primăriei: Formular.

Altă temă asupra căreia sunt consultați cetățenii este legată de iluminatul festiv din acea perioadă.

Tot brașovenilor le revine decizia asupra modului în care se va sărbători trecerea dintre ani, respectiv cu artificii, proiecție de lasere sau alte evenimente.

Municipalitatea a alocat în acest an pentru organizarea evenimentului “Brașov, oraș din poveste” 900.000 de lei, la care se vor adăuga sumele necesare pentru iluminatul festiv.

Anul acesta sezonul și sărbătorile de iarnă vor începe pe 30 noiembrie și vor dura până pe 8 ianuarie 2023.

Camelia Vlad