ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Festivalul ”Vin la munte”, la final de săptămână, la Brașov

Publicat: miercuri, 8 Iunie 2022 , ora 16.19
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

”Vinul este o poezie îmbuteliată”, spune organizatorul festivalului de vinuri ce va avea loc la acest sfârșit de săptămână, la Brașov.

Festivalul ”Vin la munte”, amânat de patru ori din cauza pandemiei, va reuni, în cea de-a cincea ediție, mai mulți producători și importatori de vinuri.

”Avem foarte multe crame. N-am mai avut locuri de mai bine de o lună de zile. Sunt 70 de producători. Festivalul va începe de vineri, prin organizarea unui concurs de vinuri destul de mare, la care l-am desemnat pe domnul Radu Rizea (...) Sunt aproape 200 de etichete la degustare. Vom avea o conferință cu părintele Cristian Muntean, care se va numi «Sângele lui Hristos». Va avea loc sâmbătă. În fiecare an, suntem în asociere cu Uniunea Scriitorilor și avem și lansări de carte, avem poezie. Dumincă este seară de poezie”, a precizat organizatorul festivalului, Daniel Bichir.

Tot sâmbătă va avea loc și un masterclass grandios cu un producător de vin spumant din Spania, care este considerat ca fiind cel mai bun producător de nișă la momentul actual, din Europa.

Reprezentanții spanioli vor prezenta publicului ce înseamnă intrarea și menținerea pe piața de vinuri și care este potențialul României.

”România are o evoluție extrem de bună în vinuri și nu neapărat datorită investițiilor, cât a celor care mergem pe trendul asta foarte bun. Față de alte țări care nu au înțeles, noi am înțeles destul de târziu, dar am înțeles. Din 1994 am înțeles să renunțăm la cantitate în detrimentul calității și, la ora actuală, din cei care vin și expun vin nu este nici măcar unul care este vânzător de retail, absolut toți sunt producători de vinuri HORECA, adică de top. Cei care vin vor găsi Amarone, șampanie din România, crama Bolgiu, o cramă mică dar foarte bună, crama Lupu, o cramă care are doar un hectar, deci un mic producător, dar face un vin excepțional”, a adăugat Daniel Bichir.

Vizitatorii sunt așteptați în fiecare zi, de la orele 12.00, până seara la 21.00.

Prețul unui bilet de intrare este de 50 de lei pentru o zi de acces și 70 de lei pentru ambele zile.

Ruxandra Stoica