ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Sebastian Rusu este primar când lipsește primarul din Brașov

Publicat: miercuri, 8 Iunie 2022 , ora 9.29
Sursa foto: Facebook / Sebastian Rusu
Sursa foto: Facebook / Sebastian Rusu

Sebastian Rusu este primar de drept în Brașov când lipsește primarul Allen Coliban. Cel puțin așa arată decizia instanței de contencios administrativ.

Mai exact, instanța a decis suspendarea, până la soluționarea pe fond, a actului adițional la contractul de management al Adrianei Miron, administrator public al orașului, pe care Allen Coliban o lăsase înlocuitoare cât timp el era în concediu de odihnă. Asta în ciuda faptului că exista o Hotărâre de Consiliu Local, prin care era desemnat Sebastian Rusu înlocuitor al primarului, în lipsa acestuia.

Decizia instanței poate fi atacată în 5 zile de la pronunțare.

Reamintim că, la sfârșitul lunii mai, viceprimarul Sebastian Rusu a făcut public faptul că atribuțiile care i-ar reveni lui în lipsa primarului, potrivit unei Hotărâri de Consiliu Local, au fost delegate administratorului public al orașului, Adriana Miron, printr-un act adițional la contractul de management. Încheiat doar între primar și administrator public. Fără a exista o contrasemnătură de la juridic sau control financiar.

Rusu a mai anunțat atunci că s-a adresat instanței de contencios-administrativ pentru anularea actului.

Textul intergral al deciziei:

Solutia pe scurt: Admite excepția lipsei calității procesual active a reclamantei U.A.T. Municipiul Brașov prin înlocuitor Rusu Sebastian Mihai, excepție invocată prin întâmpinare de pârâta U.A.T. Mun Brașov prin Primar și în consecință : Respinge, ca fiind formulată de o persoană fără calitate procesual activă, cererea U.A.T. Municipiul Brașov prin înlocuitor Rusu Sebastian Mihai depusă în contradictoriu pârâții U.A.T. Municipiul Brașov prin Primar Coliban Allen, Primarul Mun.Brașov Allen Coliban și Miron Adriana Laura. Respinge, în consecință, excepția lipsei dovezii calității de reprezentant legal al U.A.T. Mun.Brașov, în privința unuia dintre semnatarii cererii - Rusu Sebastian Mihai - excepție invocată prin întâmpinare de pârâta U.A.T. Mun Brașov prin Primar. Respinge, în consecință, excepția nulității cererii de chemare în judecată pentru lipsa calității de reprezentant al U.A.T. Mun.Brașov, în privința unuia dintre semnatarii cererii - Rusu Sebastian Mihai - excepție invocată prin întâmpinare de pârâta Miron Adriana Laura. Respinge ca nefondate excepțiile lipsei capacității procesuale de folosință și lipsei calității procesual active a viceprimarului Rusu Sebastian Mihai, excepții ridicate prin întâmpinare de pârâta Miron Adriana Laura. Respinge ca nefondată excepția lipsei de interes, excepție ridicată prin întâmpinare de pârâta Miron Adriana Laura. Admite cererea formulată de reclamantul Rusu Sebastian Mihai, în calitate de viceprimar în cadrul Primăriei Municipiului Brașov, în contradictoriu cu pârâții U.A.T. Municipiul Brașov prin Primar Coliban Allen, Primarul Mun.Brașov Allen Coliban și Miron Adriana Laura. Suspendă executarea Actului Adițional nr.1/19.05.2022 la Contractul de management nr.11/07.12.2021, până la soluționarea acțiunii de fond privind constatarea nulității acestui act. Executorie de drept. Cu recurs în 5 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Brașov. Pronunțată în condițiile art.396 alin.2 Cod procedură civilă, azi 07.06.2022.

Adina Chirvasă