ACUM:
12.00
Radiojurnal

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Aproximativ 4000 de cetățeni ucraineni au solicitat sprijinul centrului pentru refugiați de la CATTIA

Publicat: marți, 7 Iunie 2022 , ora 9.57
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov

Aproximativ 4.000 de cetățeni ucraineni au solicitat sprijinul centrului pentru refugiați de la CATTIA, în cele peste 100 de zile de când Rusia a atacat Ucraina, au anunțat reprezentanții Primăriei municipiului Brașov.

Centrul de la CATTIA, deschis de municipalitate cu sprijinul mai multor fundații și asociații, dar și al brașovenilor, a primit recunoașterea UNICEF și a Guvernului Japoniei ca „Punct Albastru” - Blue Dot.

“100 de zile de la începerea războiului din Ucraina. În același timp, înseamnă 100 de zile de solidaritate a tuturor oamenilor cu poporul ucrainean. Și brașovenii și-au arătat sprijinul, atât pentru cei care au rămas în Ucraina, cât și pentru refugiații care au venit în România. Avem aproape 4.000 de refugiați care au trecut prin centrul amenajat la Catia. Avem zeci de tone de ajutoare transmise ori la graniță, ori chiar în Ucraina”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

Sprijinul va continua și în perioada următoare, până la finalizarea războiului, promite municipalitatea.

Tot în aceste 100 de zile, literele BRAȘOV de pe Tâmpa, au fost luminate în culorile Ucrainei. Vor mai fi iluminate în culorile Ucrainei în momentele importante, a mai anunțat municipalitatea.

Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov 

Adina Chirvasă