ACUM:
21.00
Party Time by Dj Rux
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Amenzi de aproape o jumătate de milion de lei, de la ITM

Publicat: luni, 6 Iunie 2022 , ora 15.10
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Amenzi de aproape o jumătate de milion de lei au aplicat inspectorii în muncă în luna mai, la Brașov. Aceștia au avut ca principal scop reducerea incidenței muncii nedeclarate, precum și respectarea normelor de securitate și sănătate în muncă.

Inspectorii au efectuat 192 de controale, în urma cărora au depistat 122 persoane care desfășurau muncă nedeclarată. Din acest motiv, 12 angajatori au fost sanctionați cu  amenzi în valoare totală de 360.000 lei și 2 avertismente scrise.

Dintre persoanele care munceau fără forme legale, 114 nu aveau contract de muncă încheiat cel târziu cu o zi înaintea începerii activității.

În cazul unei persoane, contractul era încheiat, dar nu fusese trimis spre registrul general de evidență a salariaților, iar, în alte 7 cazuri, persoane care aveau contract pe o durată mai mică de 8 ore pe zi au fost depistate ca depășind timpul în care ar fi trebuit să fie la muncă.

În ce privește completarea și transmiterea REVISAL, au fost aplicate 5 amenzi de câte 1.000 de lei și 4 avertismente scrise.

Pentru alte nereguli, angajatorii au primit amenzi de peste 50.000 de lei.

Tot în luna mai, în domeniul securității și sănătății în muncă,  inspectorii au efectuat un număr de 60 controale în urma cărora au fost sancționați pentru neconformitățile constatate un număr  de 26 angajatori cu amenzi în valoare de 44.000 lei si 33 de avertismente.

Sorin Țîrcă