ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Documentele expirate în perioada stării de alertă nu se mai pot folosi după 6 iunie

Publicat: sâmbătă, 4 Iunie 2022 , ora 11.21
sursa: SRR
sursa: SRR
Documentele expirate în perioada stării de alertă nu se mai pot folosi după 6 iunie, potrivit reglementărilor în vigoare.

Legea privind măsurile de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 prevede că valabilitatea documentelor eliberate de instituțiile și autoritățile publice se menține pe toată perioada stării de alertă și încă trei luni după încetarea acesteia.

La începutul lunii martie, guvernul a decis ridicarea tuturor restricțiilor. Astfel, potrivit reglementărilor în vigoare, de marți, săptămâna viitoare, nu vor mai fi acceptate actele cu valabilitatea prelungită în perioada stării de alertă.

Este vorba, între altele, de buletine, vize de flotant, permise de conducere sau numere provizorii de înmatriculare. Pentru actele de identitate expirate se poate aplica o sancțiune între 40 și 150 de lei și nu mai este posibil să fie plătită jumătate din amendă în termen de 48 de ore. În cazul permiselor, folosirea lor peste termen se penalizează cu amenzi care pot depăși 1.000 de lei.

O prelungire automată se înregistrează pentru autorizația de circulație provizorie, dar numai dacă a fost încheiată o poliță de asigurare RCA.

Pentru eliberarea unei noi cărți de identitate se achită 7 lei în numerar, pe bază de chitanță, la sediul pentru evidența persoanelor și administrația bazelor de date, iar preschimbarea permisului auto costă 68 de lei.

RADOR