ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ziua Eroilor, sărbătorită în Piața Prundului

Publicat: joi, 2 Iunie 2022 , ora 14.10
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Zeci de brașoveni, în special elevi, s-au strâns în Piața Prundului de Înălțarea Domnului, să le aducă un omagiu eroilor neamului.

Autoritățile au organizat un ceremonial militar și religios în Prund și trei depuneri de coroane la cimitire ale eroilor din oraș.

Se împletesc două sărbători importante pentru România: Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor, o zi importantă în istoria României, o zi pe care trebuie să o celebrăm așa cum se cuvine, iar tinerele generații trebuie să învețe și să vină la aceste sărbători, pentru a cunoaște istoria și pentru a nu-i uita pe ostașii care au luptat pentru independența țării noastre și pentru ca noi să fim o țară independentă și frumoasă, așa cum este astăzi”, a precizat subprefectul Brașovului, Lucian Pătrașcu.

Cel mai așteptat moment a fost defilarea soldaților și celor din structurile militare ale Ministerului Afacerilor Interne.

Manifestările sunt toate datorită cinstirii pe care noi o acordăm - nu doar atunci când este sărbătoare, ci zi de zi - eroilor pe care neamul românesc îi are. Când zic eroi mă refer la cei din Primul Război Mondial de întregire a neamului, din cel de-al Doilea Război Mondial, eroii care ulterior au luptat pentru ca noi să fim liberi astăzi și pentru buna și libera exprimare a tuturor. Și mai mult de atât, mă îndrept acuma cu mintea către eroii pe care noi i-am pierdut în ultima vreme în teatrele de operații din Afganistan. Toți la un loc sunt cei care ne încurajează și ne dau nouă puterea să ducem mai departe ceea ce înseamnă România”, a spus colonelul Cristian-Tiberiu Cristescu, locțiitorul comandantului garnizoanei.

Printr-un decret regal din 4 mai 1920, în fiecare an, de Înălțarea Domnului, sărbătorim Ziua Eroilor.

În perioada comunistă exista o dată fixă, de 9 mai, însă după 1989 s-a revenit la vechea tradiție.

În această zi, în toate bisericile din țară și străinătate se face pomenirea tuturor eroilor români căzuți de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului.

Sorin Țîrcă