ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor

Publicat: joi, 2 Iunie 2022 , ora 10.19
Sursa foto: rador.ro
Sursa foto: rador.ro

Astăzi, la 40 de zile de la Paște, Biserica Ortodoxă prăznuiește Înălțarea Mântuitorului Iisus Hristos de pe Muntele Măslinilor.

Conform scrierilor teologice, la această minune luat parte Apostolii și doi îngeri, care le-au vorbit ucenicilor despre cea de-a doua venire a lui Hristos și i-au îndemnat să nu fie copleșiți de durerea despărțirii de Mântuitor.

Cu ocazia acestei sărbători, oamenii se salută unul pe celălalt cu „Hristos s-a înălțat!” și „Adevărat S-a înălțat!”.

În credința populară, această sărbătoare se mai numește și Ispas sau Paștele Cailor.

Tot astăzi, prin hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din anii 1999 și 2001, este sărbătorită și Ziua Eroilor. Astfel, în toate bisericile din țară și străinătate se face pomenirea tuturor eroilor români căzuți de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului, informează RADOR.

Reamintim că brașovenii sunt invitați să participe la ceremoniile care vor avea loc astăzi, cu prilejul sărbătoririi Zilei Eroilor, în mai multe locații din municipiu.

La orele 12:00, în Piața Unirii, va avea loc o ceremonie militară și religioasă la care vor participa oficialitățile județului și reprezentanții structurilor militare, alături de veterani și cadre militare în rezervă și în retragere.

Depuneri de coroane și ceremonii religioase vor avea loc și la Cimitirul Militar Groaveri, Monumentul Eroilor din Bartolomeu și Cimitirul Militar Șprenghi.

Citește și: DOCUMENTAR: Înalțarea Domnului (Ziua Eroilor, Ispasul, Joia Iepelor)

Sursa foto: rador.ro

Radio România Brașov FM