ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.03
Pulsul Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Puțini ucraineni interesați de locurile de muncă de la Brașov

Publicat: luni, 30 Mai 2022 , ora 16.51
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Mai multe firme brașovene care au raportat locuri de muncă disponibile la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă au anunțat că acceptă, pentru unele posturi, și ucraieni.

Deși în orașul nostru au ajuns destul de mulți refugiați, puțini dintre aceștia se arată interesați de locurile de muncă disponibile.

Până în prezent, 244 de locuri de muncă sunt declarate de către angajator. Vreau să fac specificația că cele 244 de locuri de muncă nu sunt în exclusivitate numai pentru pentru persoanele care vin și sunt refugiate din Ucraina, sunt destinate tuturor persoanelor care sunt în căutarea unui loc de muncă. Până în prezent sunt 17 persoane înregistrate în evidențele noastre. De asemenea, 15 persoane sunt angajate”, a precizat directorul executiv al AJOFM Brașov, Liliana Dragomir.

Brașovul a fost dat ca exemplu de bune practici în ce privește găzduirea refugiaților din Ucraina, în special a celor care au ales să meargă la CATTIA.

Nici mediul privat nu este mai prejos, cu un bloc pus la dispoziție tot pentru refugiați, în cel mai nou cartier al Brașovului.

Sorin Țîrcă