ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

7,5 milioane de lei, anul acesta, pentru dezvoltarea sportului de masă și a celui școlar, în municipiu

Publicat: luni, 30 Mai 2022 , ora 9.52
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov

Municipalitatea investește anul acesta 7,5 milioane de lei în dezvoltarea sportului de masă și a celui școlar.

Astfel, 32 de terenuri de sport vor fi construite sau reabilitate și vor fi achiziționate mii de echipamente pentru sălile de sport din școli.

În anumite locuri terenurile de sport nu mai sunt gândite doar ca niște spații pentru practicarea sportului, ci și ca spații de petrecere a timpului liber sau de socializare. În ceea ce privește sportul școlar, municipalitatea a luat decizia de a dota toate unitățile de învățământ cu materialele și echipamentele de care au nevoie, astfel încât orele de sport să fie mult mai atractive pentru elevi.

Practicarea sportului - atât la nivel profesionist, cât mai ales la nivel de masa - înseamnă garanția sănătății unei comunității. (…) Brașovenii vor avea terenuri de sport care vor asigura condiții la nivel competițional, ca suprafață de joc și dotări, vom instala și sistem de nocturnă, iar acolo unde suprafața terenului permite, vor avea și o zonă în care se va putea socializa. Sperăm ca, odată cu finalizarea acestor lucrări, să organizăm și competiții între cartiere, astfel încât practicarea sportului să fie și o chestiune de orgoliu local. Și în ceea ce privește sportul școlar am adoptat o nouă strategie. Pe baza solicitărilor primite de la fiecare unitate de învățământ, vom dota școlile și liceele cu tot ceea ce au nevoie, de la mingi de fotbal, baschet, volei sau rachete de tenis și badminton, la saltele și echipamente de fitness”, a explicat primarul municipiului, Allen Coliban.

Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov

Nucu Jalea