ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.03
Pulsul zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

De la schi, la ciclism, în Poiana Brașov

Publicat: miercuri, 25 Mai 2022 , ora 15.11
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Odată cu încălzirea vremii, Poiana Brașov a devenit atractivă pentru drumeții în aer liber.

În plus, tot mai mulți tineri aleg să practice o ramură a ciclismului numită downhill, adică o coborâre în viteză pe un traseu montan.

De la an la an, în Poiana Brașov sunt amenajate noi trasee de downhill, iar autobuzul de Poiană are în sezonul cald și o remorcă pentru biciclete.

Pentru a evita accidentările, șeful salvatorilor montani din Poiană, Cătălin Petrescu ne-a spus cum ar trebui să fie echipați practicanții acestui sport:

“Echipamentul de protecție trebuie să fie compus din cască - preferabil integrală - protecție pentru spate, genunchiere, cotiere, mănuși; să aibă o bicicletă adecvată acestei ramuri a ciclismului, pentru că vorbim deja de biciclete echipate cu suspensii atât pe față, cât și pe spate, biciclete foarte rezistente și să își aleagă traseul în funcție de pregătirea pe care o au. Înainte de a face o coborâre pe traseul respectiv, să se asigure că fac o recunoaștere, deci o coborâre la viteză foarte mică”.

Și pentru cei care aleg să facă drumeții în afara stațiunii Salvamont vine cu anumite recomandări:

“Turiștii care ies din zona de asfalt a stațiunii trebuie, în primul rând, să aibă un echipament adecvat. Aici mă refer în primul rând la încălțările specifice, care le oferă aderență în condiții de sol alunecos și totodată le protejează zona gleznelor. În funcție de durata și de drumeția pe care o aleg, să aibă la ei și ceva echipament, un rucsăcel cu haine mai groase și chiar dacă pleacă pe vreme bună de acasă, nu este o regulă ca toată ziua să fie acea vreme bună. Pentru o drumeție sau o excursie puțin mai lungă, este recomandat să aibă, de asemenea, provizii de apă, ceva mâncare”, a adăugat Cătălin Petrescu.

În cazul în care alegeți să faceți trasee mai dificile, cu un grad crescut de risc, anunțați echipa salvamont din zonă despre intențiile dumneavoastră, în special când este vorba despre trasee de creastă, trasee care implică vârfuri sau zone expuse.

Sursa foto: arhivă

Nucu Jalea