ACUM:
11.03
Weekend împreună (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

15 milioane de lei de la bugetul local pentru extinderea iluminatului public

Publicat: marți, 24 Mai 2022 , ora 16.03
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov

15 milioane de lei de la bugetul local pentru extinderea iluminatului public pe străzile noi din Bartolomeu Nord și Stupini, dar nu numai. Municipalitatea a lansat procedura de achiziție pentru proiectul tehnic și execuția necesare acestui obiectiv.

Este vorba despre a treia etapă de extindere și modernizare a sistemului de iluminat public, care vizează 38 de străzi sau tronsoane de străzi noi, majoritatea din cartierele Bartolomeu Nord și Stupini.

La acestea se adaugă instalarea sistemului de iluminat pe str. Carpaților și Zizinului (tronsonul între Gemenii și pasaj) și pe celălalt trotuar.

De asemenea, va fi modernizat iluminatul pe str. Berzei și Sitarului, iar rețeaua electrică va fi coborâtă în subteran.

Mai mult, iluminatul perimetral al cimitirului Șprenghi este și el în acest obiectiv. În total, această investiție presupune instalarea a aproximativ 22 de kilometri de rețea, peste 870 de stâlpi noi, peste 900 de corpuri de iluminat tip LED și alte 900 de module de telegestiune. La acestea se adaugă iluminatul suplimentar al trecerilor de pietoni.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 30 iunie.

Durata lucrărilor de proiectare și execuție este de 15 luni, dintre care 3 luni pentru realizarea proiectului tehnic și 12 luni pentru execuția lucrărilor.

Reamintim că în prima etapă a proiectului de modernizare și extindere a iluminatului public au fost vizate 15 străzi din Brașov, iar cea de a doua etapă s-a concentrat pe extinderea iluminatului public în zona nouă a cartierului Tractorul.

Adina Chirvasă