ACUM:
16.03
Sens unic (continuare)
Urmează:
17.00
Radiojurnal
Apoi:
17.00
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brașovenii nu mai trebuie să se deplaseze în Turcia pentru un transplant de păr

Publicat: luni, 23 Mai 2022 , ora 13.18
Sursa foto: pixabay.com
Sursa foto: pixabay.com

Brașovenii care vor să își facă un transplant de păr, la un preț mai redus decât în Turcia, pot face acest lucru și în orașul nostru.

Astăzi, la Brașov, are loc primul transplant de păr, la Spitalul Sf. Constantin, unde a fost achiziționată aparatura medicală de specialitate, de la o firmă de profil din Statele Unite ale Americii.

Ideea a venit de la faptul că în România intervențiile de transplant de păr nu sunt foarte larg răspândite. Foarte mulți concetățeni de-ai noștri se duc să se opereze în Turcia, pentru că așa se știa că doar acolo se poate face. Și de ce nu am putea să facem și noi aceste intervenții, care sunt din ce în ce mai cerute la nivel mondial? Statisticile spun că numărul de intervenții transplant de păr au crescut cu 500% în ultimii cinci ani, la nivel global”, a precizat doctorul Bogdan Moldovan.

Intervenția poate dura de la trei până la opt ore, în funcție de gradul de complexitate.

Sunt intervenții ambulatorii. Se fac prin anestezie locală (...) durează 3, 4, 5, 6, 8 ore, în funcție de numărul de foliculi capilari pe care îi avem de implantat. Noi putem să stabilim acest lucru încă din preoperator, să știm, în funcție de nivelul alopeciei, de câte grefe capilare este necesar pentru a acoperi suprafața și după intervenție pacientul pleacă la domiciliu pe picioarele lui. Intervenția nu lasă cicatrici și nu este durereoasă”, a adăugat doctorul Bogdan Moldovan.

Costul unei astfel de proceduri pornește de la 1.300 de euro și poate ajunge până la 4.000 de euro.



Ruxandra Stoica