ACUM:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)
Urmează:
21.00
Party Time by Dj Rux
Apoi:
23.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Acțiune a Gărzii de Mediu și a polițiștilor din Brașov. Amenzi de peste 50.000 lei și deșeuri confiscate

Publicat: sâmbătă, 21 Mai 2022 , ora 8.05
sursa: SRR
sursa: SRR

Reprezentanții Gărzii de Mediu și polițiștii brașoveni au efectuat o serie de controale la mai multe societăți din județul Brașov. În urma verificărilor au dat amenzi în valoare de 55.000 lei și au confiscat câteva mii de kilograme de deșeuri periculoase.

Acțiunea a avut loc, joi, și a vizat prevenirea și combaterii faptelor la regimul protecției mediului.

În cadrul verificărilor au fost vizate centrele de colectare deșeuri, operatorii economici care efectuează operațiuni cu substanțe și/sau deșeuri periculoase, persoanele fizice autorizate și juridice înregistrate/autorizate pentru operațiuni de fabricare, import, depozitare, comercializare și utilizare cu produse de protecție a plantelor.

Totodată, în cadrul acțiunii au fost efectuate verificări rutiere în trafic pentru identificarea operatorilor economici ce transportă substanțe și deșeuri periculoase.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 5 au fost pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr 92/2001 privind regimul deșeurilor și 25 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, în cazul a două dintre societățile comerciale verificate a fost indisponibilizată cantitatea de 3.750 kg deșeuri periculoase și 2.400 litri deșeuri periculoase din categoria uleiurilor uzate.

Conform sursei citate, s-a procedat la invitarea a trei agenți economici la sediul Gărzii Naționale de Mediu în vederea continuării verificărilor.

AGERPRESS