ACUM:
13.03
Top 30 Brașov FM
Urmează:
14.00
Top 30 Brașov FM (continuare)
Apoi:
15.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Zilnic, zeci de brașoveni se vaccinează cu doza a patra anti Covid-19

Publicat: miercuri, 18 Mai 2022 , ora 12.09
Sursa foto: romania-actualitati.ro
Sursa foto: romania-actualitati.ro

"În ultima perioadă, aproximativ 40 de persoane se vaccinează, zilnic, împotriva Covid-19, în județul Brașov", a declarat directorul Direcției de Sănătate Publică, dr. Claudia Bularca.

Cei mai mulți solicită doza booster. Din 16 mai, se poate face și doza 4, la cerere, în cazul persoanelor de peste 18 ani, dar nu mai devreme de 4 luni după doza a treia.

"Doza 4 care a început să fie administrată din data de 16 mai se poate face la medicul de familie de către persoane care o solicită. Se face cu vaccinul Pfeiser. Deocamdată, pe site-ul DSP-ului sunt 86 de medici vaccinatori. Chiar dacă nu sunteți înscris sau medicul dumneavoastră de familie nu face vaccin, vă puteți adresa altui medic de familie vaccinator. În ultima săptămână sunt aproximativ 40 de vaccinări pe zi", ne-a spus directorul Direcției de Sănătate Publică.

Potrivit dr. Claudia Bularca, toate centrele de vaccinare împotriva Covid-19 din județ au fost închise, astfel că cei care doresc să se imunizeze se pot adresa doar medicilor de familie.
Camelia Vlad