ACUM:
11.03
Pulsul Zilei
Urmează:
12.00
Radiojurnal
Apoi:
12.10
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cornișa unei clădiri din Centrul Istoric al Brașovului s-a prăbușit pe caldarâm

Publicat: marți, 17 Mai 2022 , ora 16.22
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Desfășurare de forțe, azi, în Centrul Istoric al Brașovului. Cornișa unei clădiri din Piața Enescu a căzut și bucăți întregi de tencuială s-au prăbușit pe caldarâm.

Un trecător a semnalat incidentul prin aplicația de urgență a Primăriei, iar la fața locului s-au deplasat, imediat, pompierii și reprezentanții Fundației Monumentelor Istorice din Brașov.

”A căzut cornișa că e de mult în lucru, dar ei au proiect și pentru acoperiș și pentru fațadă. Proiectul a fost gata ieri și punerea în siguranță o facem noi fundația, împreună cu RIAL-ul. Deci o să punem plasă acum”, a explicat directorul executiv al Fundației, Kristina Creoșteanu.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit, însă proprietarii teraselor din zonă spun că aceste clădiri istorice care nu sunt reabilitate sunt un adevărat pericol pentru clienții lor și pentru trecători.

”Este chiar periculos. Chiar da. A venit cineva să constate zilele trecute, dar n-au venit să repare. Ne duc cu vorba și cam atât. Foarte periculos”, a spus o femeie.

Un incident asemenător, însă cu urmări grave s-a înregistrat, la Brașov, în urmă cu 10 ani. În vara anului 2012, pe strada Lungă, o femeie a murit după ce o bucată de tencuială desprinsă de pe o clădire veche, aflată în renovare, i-a cazut în cap. Un alt bărbat a fost, atunci, rănit.


Ruxandra Stoica