ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Patru evenimente speciale pregătite de Opera Brașov, săptămâna aceasta

Publicat: marți, 17 Mai 2022 , ora 10.12
Sursa foto: Opera Brașov
Sursa foto: Opera Brașov

Patru evenimente speciale în patru spații diferite a pregătit Opera Brașov, pentru această săptămână.

Seria debutează miercuri, 18 mai, de la ora 17:00, la Muzeul de Artă Brașov și face parte din programul “Opera MAB”.

Programul recitalului cuprinde o paletă diversă de genuri muzicale, de la lieduri, până la arii și duete din opere și operete importante din lirica universală. Așadar, ne vom întâlni într-un spațiu neconvențional de concert, în Sala Mare de expoziții a Muzeului de Artă Brașov”, a precizat purtătorul de cuvânt al Operei Brașov, Cecilia Toma.

Vineri, 20 mai, de la 18:30, foaierul Operei găzduiește recitalul intitulat “Armonii de mai”. În cadrul acestuia, elevi ai Liceului de Muzică „Tudor Ciortea” din Brașov vor interpreta un repertoriu variat, din care amintim: „Divinités du Styx”, arie din opera „Alceste” de C.W. Glück, „Tu ch'hai le penne, amore” de G. Caccini, „An Chloe” de W.A. Mozart, „La tine aș vrea să viu” de E. Doga sau „Muzica” din opereta „Valurile Dunării” de G. Grigoriu.

Sâmbătă, 21 mai, Opera se mută la mall, unde va avea loc un alt recital, de la ora 17:00.

Tot sâmbătă, de la 18:30, oaspeți din Ungaria vor oferi un spectacol deosebit în sala Operei.

“Compania de balet din Győr, Ungaria, prezintă spectacolul de balet neoclasic «Romance», pe muzica lui Kodály Zoltán. Coregrafia este semnată de Velekei László. Își dau concursul soliștii și ansamblul de balet al companiei amintite”, a adăugat Cecilia Toma.

Biletele se vând atât online, pe site-ul www.bilet.ro, cât și la sediul Operei Brașov din strada Bisericii Române numărul 51. Programul este de luni până vineri, între orele 10:00 și 17:00 și cu o oră înainte de începerea spectacolelor (în cazul în care rămân bilete disponibile).

Sorin Țîrcă